Styrke og skjønnhet i ett

Granitt kombinerer som nesten ingen annen stein både styrke og skjønnhet. Granitt tåler høy varme, den er slitesterk og enkle å holde ren. Derfor har granitten blitt meget populær som benkeplater og gulvbelegg på kjøkken, bad, entreer, etc.

Granitt er en størkningsbergart som inneholder mer enn 20 prosent kvarts. I tillegg er feltspat og glimmer vanlige mineraler. Fargen varierer fra grå til rødlig, og granittene kan være finkornet eller grovkornet.

Norsk granitt i Sandefjord

I Norge brytes det granitt i Halden og Røyken. I steinindustrien er granitt også mye brukt som betegnelse på alle harde størkningsbergarter og til og med enkelte gneiser. Trondhjemitt er en lys, nesten hvit granittliknende størkningsbergart, også den kvartsrik. En korrekt geologisk betegnelse vil være «lys tonalitt».

Trondhjemitter brytes i Sør-Trøndelag samt Tolga i Hedmark. Syenitt er en kvartsfattig størkningsbergart som vesentlig består av feltspat. Rosa syenitt «grorudsyenitt» brytes i Osloområdet. En mørk, pyroksenholdig syenitt kalt «mangeritt» tas ut i Lødingen i Vesterålen.

Vi holder til i Sandefjord i Vestfold og leverer flere typer granitt til ulike prosjekter.

Granitt_miljø_(1)_0

021eera_(1)_0

inspirasjon_5

Eksempler på granittyper

pedro salgdas granitt
BiancoSardo granitt
granitt maritaca
granitt nero assoluto polert
granitt black galaxy
granitt inlack brown
granitt mørk labrador
granitt basaltite
granitt lys labrador
granitt nero africa
granitt eucalipto
granitt paradiso